Necchi

Necchi kan serveres med ricotta og granskuddsirup.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö/YLE

Necchi (italienske kastanjepannekaker)

Sitronsaft får melk til å skille seg, og danne den myke ricottaen som du kan ha på denne italienske desserten.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til necchien og la det hvile i 10 minutter. Varm opp en jernpanne, pensle med smør og stek tynne pannekaker på begge sider.

Varm melka opp til kokepunktet, og bland inn sitronsaft slik at det skiller seg. «Ostemassen» som dannes, blir ricotta. Blandingen må renne av, helst over natten. Bruk kaffefilter eller kjøkkenhåndkle.

For å lage granskuddsirup, må du blande skuddene med honning og la det hele trekke smak i minst en uke.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE