Slik gjør du
Mangold-ruletter
Forvell mangoldbladene raskt i lettsaltet vann. Fyll bladene med en skje medisterfarse, og pakk bladene sammen til små pakker. Store blader kan deles i to.
Legg pakkene i en bambusdamper, og damp dem noen minutter til farsen er gjennomvarm. Hvis du ikke har bambusdamper, kan du bake dem i ovnen under folie.
Rulettene kan brunes lett i en panne til slutt.
Småpoteter stekt i akevittkrydder
Kok potetene knapt møre, hell av vannet og la dem dampe fra seg. Ha krydderet i en tørr, varm panne og rist i noen få minutter. Deretter knuses det lett i en morter.
Ha litt olje og smør i pannen sammen med sitronskall og poteter, og strø på litt av krydderet. Stek i noen få minutter.
Pultost-rømme
Bland sammen pultost og rømme til en dressing. Mengde pultost i forhold til rømme er en smakssak. Smak til med litt salt.
Agurk- og fennikelsalat
Finsnitt agurk og fennikel, hakk dillen. Vend alt i en bolle sammen med litt olje, sitronsaft, salt og pepper.