Mangold-ruletter med potet, pultostrømme og salat

MJØS-SNADDER: Mangold-ruletter med potet, pultost-rømme og salat, signert kokk Charlotte Mohn.

Foto: Atle Bore / NRK

Mangold-ruletter med potet, pultost-rømme og salat

Det er kortreiste smaker fra området rundt Mjøsa når Charlotte Mohn lager festmat av medisterfarse og pultost.

Slik gjør du

Mangold-ruletter

Forvell mangoldbladene raskt i lettsaltet vann. Fyll bladene med en skje medisterfarse, og pakk bladene sammen til små pakker. Store blader kan deles i to.

Legg pakkene i en bambusdamper, og damp dem noen minutter til farsen er gjennomvarm. Hvis du ikke har bambusdamper, kan du bake dem i ovnen under folie.

Rulettene kan brunes lett i en panne til slutt.

Småpoteter stekt i akevittkrydder

Kok potetene knapt møre, hell av vannet og la dem dampe fra seg. Ha krydderet i en tørr, varm panne og rist i noen få minutter. Deretter knuses det lett i en morter.

Ha litt olje og smør i pannen sammen med sitronskall og poteter, og strø på litt av krydderet. Stek i noen få minutter.

Pultost-rømme

Bland sammen pultost og rømme til en dressing. Mengde pultost i forhold til rømme er en smakssak. Smak til med litt salt.

Agurk- og fennikelsalat

Finsnitt agurk og fennikel, hakk dillen. Vend alt i en bolle sammen med litt olje, sitronsaft, salt og pepper.

Kilde: Charlotte Mohn i Sommeråpent (2016)