Mandelbunn med laurbærbladkrem og syrlige bær

Mandelbunnen kalles biskvi på svensk. Den er glutenfri og laktosefri.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Mandelbunn med laurbærkrem og syrlige bær

Noe godt til kaffen? Lag en søt mandelbunn og topp med en krydret krem og syrlige bær fra fryseren.

Slik gjør du

Mandelbunn

Sikt melis og mandelmel i en bolle. Visp eggehvitene til dobbel størrelse, tilsett sukker og visp eggehviten helt stiv. Bland eggehvitene forsiktig med mandelmel og melis.

Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut avlange «landganger» på bakepapir. La dem tørke i romtemperatur i 15 minutter. Stek på varm plate i oppvarmet ovn på 180 grader til mandelbunnene er faste og slipper fra papiret, cirka 5-8 minutter.

Laurbærkrem

Varm opp melken med laurbærblad, la den stå og trekke. Avkjøl. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisstivelse til en jevn krem. Tilsett melken. Varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner. La den avkjøles før du rører inn vispet krem.

Sprøyt ut laurbærkrem på mandelbunnene og topp med bær, melis og mynte.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE