Lammekoteletter

Potetene bakes i ovn i en halv time. Kan hende det er lurt å starte der.

Foto: Elin Arnholm / NRK

Lammekoteletter med aspargesbønner og urtebakte poteter

Disse lammekotelettene får kose seg i saus med mye god smak. Gulrot, sellerirot, purreløk, rødløk og fennikel kokes sammen. Oppskriften er fra Frokost-TV.

Slik gjør du

Gulrot, sellerirot, purreløk, rødløk og fennikel skrelles og kuttes i medium terninger. Fres sammen med finkuttet hvitløk, hakket timian og estragon i medium varm panne med olivenolje. Når grønnsakene begynner å bli møre tilsettes tomatpuré, deretter freses det i ca. 5 minutter til. Tilsett 1 liter vann.

La det småputre i ca. 5 min. Tilsett så kotelettene som er brunet i panne sammen med olje, smør, timian og hvitløk. La det så småputre i 5 minutter til, deretter tilsetter du grovkuttede tomater.

Potetene kuttes i båter, og bakes med timian, hvitløk og olivenolje i ovnen i ca. 30 minutter.

Kutt av tuppen på aspargesbønnene, og kok til de er møre i vann som er tilsatt salt og smør, i ca. 3–4 minutter.