Konfektkake med rosegele

Konfektkake pyntet med rosegelé og hasselnøtter.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

Konfektkake med rosegelé

Denne sjokoladekaken består kun av egg, sjokolade og smør. Prikken over i'en er lokket av hjemmelaget rosegelé.

Slik gjør du

Formvarm ovnen til 170 grader.

Pisk egg og eggeplomme til luftig eggedosis med 1/3 av sukkeret og litt salt.

Del sjokoladebitene i små biter, kutt smøret i terninger. Resten av sukkeret koker du opp sammen med vannet til det begynner å tykne. Tilsett sjokolade og smør i den varme sukkerlaken, rør dette rundt med en slikkepott til det smelter og blir en jevn blanding.

Tilsett blandingen i eggedosisen, puljevis, og rør med slikkepotten til alt blir en jevn og luftig sjokoladerøre.

Smør kakeformen (22/24 cm i diameter) og hell røren i formen. Har man gamle kakeformer kan det lønne seg å bruke bakepapir i bunnen av formen.

Stekes midt i ovnen på 170 grader i 50 minutter. Avkjøles i formen. Snu kaken opp ned på kakefatet og ta forsiktig av bunnlokket på formen.

I programmet Hagen min, laget Dag Tjersland rosegelé av nyplukkede roser. Dermed fikk konfektkaken et lekkert roselokk.

Rosegelé

Legg gelantinplatene i kaldt vann.

Kok opp vann, sukker og eplemost. Trekk kasserollen til side når vannet når kokepunktet.

Vri vannet av de bløtlagte gelantinplatene og tilsett dem i laken.

Vask en håndfull, velduftene roseblader (gjerne forskjellige typer, de som dufter mest smaker mest) Tilsett rosebladene i laken sammen med en knivspiss skrapt vaniljestang. Press over sitronsaft.

La vesken stå og avkjøle seg litt, før du siler blandingen. Avkjøl så laken til den er tyknet en del, men fremdeles kan helles over kaken.

Hell geléen forsiktig over kaken, fra midten og ut. Pynt med ristede hasselnøtter og friske roseblader.

Sett kaken kjølig til geléen har stivnet.

Kaken er veldig god med pasjonsfrukt til, eller med en kule vaniljeis eller vaniljesaus.

Tips

Rosegelé

Lekkert på glass. Oppskrift på større porsjon rosegelé finner du også her på nrk/mat.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

Lag gjerne større porsjoner rosegelé og ha på sterile glass. Den er veldig god til ost. Stiv gelé kan smeltes opp på forsiktig varme under omrøring, og bli til nye kakelokk.

Kilde: Dag Tjersland i programmet Hagen min