skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Lutefisk-fest

Lag lutefisk til julebordet. Øv deg allerede nå! Den smaker nydelig hjemme også!


Publisert 17.11.2003 16:11. Oppdatert 17.11.2003 16:12.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Forbered deg på julebord-sesongen, og smak årets første lutefisk!

Du kan jo også komme alle de andre i forkjøpet, og invitere til lutefisklag hjemme i din egen stue.

Lykke til!

Foto: Eksportutvalget for fisk

Dette trenger du:

3 kg lutefisk
2 til 3 ss salt
cirka 600 gram gode Mandelpoteter
200 gram bacon i skiver eller et stykke.
grovmalt pepper

Tilbehør:
Ertestuing
4 personer.
3 dl tørre grønne erter
vann
1 dl melk
1 ss hvetemel
1 ts salt

Slik gjør du:

Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovn. Sett stekeovnen på 200 grader.

Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.

Settes i ovn i cirka 40 minutter ved 200 grader. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.

Skjær baconet i terninger, og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Ertestuing:

La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann så mye at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5 til 6 minutter.

Smak til med salt. Eller lag ertestuingen etter oppskriften på pakken. Server lutefisken rykende varm på varme tallerkener med grønn ertestuing, nykokte poteter og baconfett med sprøstekte baconterninger.

Husk grovt salt, pepperkvern og sennep på bordet.

Kilde: Eksportutvalget for fisk

God appetitt!

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEMIDDAG
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISKERETTER

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no