Ildfast form med halve paprika fylt med mozzarella ved siden av en trefjøl med spekemat. Et brød i bakgrunnen.

Gjør det lille måltidet til noe helt ekstra med ovnsbakt paprika og brød.

Foto: Kristin Eriksen / NRK

Italiensk tallerken for to

Ovnsbakte paprika med fyll av tomat, oliven og basilikum og toppet med mozzarella. En fjøl med spekemat, godt brød og godt selskap. Hva mer trenger man?

Slik gjør du

Del paprikaene i to og fjern all innmat. Gni paprikaene inn med oljen fra tomatene og dryss over salt og pepper. Stek ved 220 ºC i ovn til paprikaen blir myk og får farge, ca 20 minutter.

Hakk opp litt over halvparten av tomatene og olivenene. Ha det i en liten bolle og tilsett 2 ss olje og grovhakket basilikum. Smak til med litt kvernet sort pepper.

Hell ut evt. væske som har dannet seg i paprikaene og legg i en skje olivenmiks.

Topp med en halv mozzarella og sett dem tilbake i ovnen under grill til osten har nesten smeltet. Dander de fylte paprikaene på fat og legg på pølser, skinke, artiskokker, oliven og tørkede tomater.

Pynt gjerne med basilikumblader og server godt brød til. En liten bolle med balsamico og olivenolje til å dryppe brødet i er heller ikke å forakte.

Kilde: Frokost-TV