Slik gjør du
Rypene renses og tørkes på innsiden med papirhåndkle. Legg urter i rypene og dryss på salt og pepper både innvendig og utvendig.
Pakk rypene inn i spekeskinke og bind rundt dem med hyssing.
Rypene brunes grundig i en gryte med smør, løk, einebær og gulrot. Ha i øl og buljong og la det småkoke under lokk rype 15-20 minutter.
Rypene tas opp og skal hvile i 10 minutter. Hell sjyen i en skål.
Når rypene har hvilt, kuttes bryst og lår fra skroget. Skroget deles i mindre biter og legges tilbake i gryten der gulrøttene og løken ligger igjen. Flamber med akevitt.
Sjyen og fløte has i gryten og koker i 15-20 minutter. Lårene legges i gryten og koker med, fordi de trenger litt lengre tid å bli møre.
Sjyen siles over i en annen kjele, monteres med litt kaldt smør og smakes til med salt, pepper og litt eddik.
Til slutt has bærene i sausen og skal gjennomvarmes.
Tips
Nett-TV: