Grønnkålsalat med bakte grønnsaker

Fargerikt og flott med gulrøtter, søtpoteter, rødløk, granateplekjerner, appelsiner og grønnkål.

Foto: Rolf T. Øygarden

Grønnkålsalat med bakte grønnsaker

Salaten er superdigg, supersunn, veldig visuell og lett å spise mye av. Du kan servere den til lunsj, gjerne sammen med godt brød. Eller ha den som tilbehør til en middag.

Slik gjør du

Start med rotgrønnsakene. Sett på ovnen på 190 grader og skrell gulrot og søtpotet. Del opp i fine og jevne terninger, ha på litt olje, salt og pepper. Bak rotgrønnsakene til de er møre.

Skjær ut appelsinfileter, rens granateple og skjær fetaosten i terninger.

Bland sammen limesaft, olivenolje, salt og pepper til dressingen.

Ta frem et stort fat, start med grønnkål, og topp deretter med fetaosten, de bakte rotgrønnsakene, syltet rødløk, appelsinfileter og granateplekjerner. Ringle over dressingen og ha litt salt og pepper på toppen av salaten.

Syltet rødløk

Kok opp vann, sukker, krydder og eddik til sukkeret løser seg opp. Ha i skivet rødløk. Ta av varmen. La det stå og trekke i 30 minutter under lokk. Fyll på glass. Løken holder seg lenge i et svalt og mørkt rom.

Tips

Vil du ha salaten helt vegansk dropper du osten!

Kilde: Rolf T. Øygarden i NRK Sørlandet