Greske kjøttboller av lam i tomatsaus

Greske kjøttboller, gresk salat og tomatsaus servert med nykokt, dampende tagliatelle med en klatt smør.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Greske kjøttboller av lam i tomatsaus

Mange har gode minner om maten i Hellas. Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö lager kjøttboller med lammekjøtt i god tomatsaus. Lammebollene serveres med tagliatelle og gresk salat.

Slik gjør du

Ha griljermelet i melken. Fres løk og hvitløk i litt olivenolje, løken skal ikke ta farge. Bland kjøttdeigen med griljermelet, løk, fennikelfrø, egg og finhakket salvie. Smak til med salt og pepper.

Form ca. 20 store kjøttboller og stek dem i olivenolje i stekepannen. Ha på tomatsausen og la det koke til kjøttbollene er ferdige.

Tomatsaus

Varm opp en gryte. Fres finhakket løk, gulrot i terninger, finhakket hvitløk, paprika, chili og laurbærblad uten at de tar farge. La det koke i ca. 30 minutter til de blir myke og søte. Tilsett hvitvin, timian og tomater og la det koke i 30 minutter til. Smak til med salt og pepper.

Gresk salat

Skjær grønnsakene i terninger i samme størrelse og bland alt sammen. Riv fetaosten over.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE