Green currysuppe med kokosmelk og skrei

Suppe på skalldyr- eller fiskekraft med fisk – og nesten rå grønnsaker.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Green currysuppe med kokosmelk og skrei

Brønsj-kokk Ane Kjerstine Sandstad elsker asiatisk mat, og mener lukta er halve opplevelsen. Denne suppa merkes godt i ganen.

Slik gjør du

Rør sammen grønn karripasta og solsikkeolje i en kasserolle. Ha så over kraft, kokosmelk, limeblader og fiskesaus.

Smak til med salt, pepper og limejuice. Jevn eventuelt suppa med litt maisenna. Blir suppa for sterk, kan du ha i litt fløte. Synes du den blir for mild, kan du ha i mer karripasta.

Kutt gulrot, pastinakk, sukkererter, fennikel, paksoi, vårløk og reddiker i strimler.

Del skrei (eller den fisken du vil ha) i små biter, og la dem trekke litt i suppa. Ha så i grønnsakene, og server med brød.

Kilde: Ane Kjerstine Sandstad i radioprogrammet Brønsj på NRK P1