Slik gjør du
La svinefileten ha romtemperatur når du begynner. Brun fileten lett i smør på alle sider og legg den på en skjærefjøl. Lag et snitt i svinefileten på langs og fyll med en blanding av mascarpone og tomatpesto. Brett så den øverste delen av fileten over fyllet og surr skiver av parmaskinke rundt. Fest med tannpirkere hvis nødvendig.
Legg fileten i en ildfast form, sett i et steketermometer og sett i ovnen på 125°C til kjernetemperaturen er 70°C for medium stekt. Pass på at termometeret ikke står inn i selve fyllet. Det tar ca. 20–30 minutter.
Middelhavssalat
Salaten lager du ved å finhakke tomater, agurk, løk, og basilikum og rører det sammen i en bolle. Til serveringen fyller du en kaffekopp med salat og snur den på hodet der salaten skal være på fatet. Pynt med parmesan og basilikum.
Pasta
Pappardellen legger du i kokende lettsaltet vann til den er al dente. Koketiden varierer etter hvor tykk pastaen er. Med min pasta tok det 5–7 minutter, men den er tykkere enn den ferske du får i butikken.
Ølsaus
Lag sausen ved å smelte smør og vispe inn hvetemel til en jevning.
Tilsett kjøttkraft og matfløte og la det småkoke et par minutter.
Hell i øl og legg i grovhakkede einebær og brunost og la det småkoke til passende tykkelse. Smak til med salt og pepper, og reguler fargen ved bruk av sukkerkulør.
Tips
Mariann Straume ble kåret til Årets hjemmekokk i 2012. Hun vant regionfinalen for Østlandet med å lage fylt svinefilet med skinke, pasta, salat og ølsaus.
Til dessert etter denne hovedretten serverte hun fruktdessert med epler og iskrem.