Fylt og grillet blekksprut

Fylte blekksprut som er grillet og blandet med urter.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Fylt og grillet blekksprut

På tide å prøve noe nytt på grillen? Blekksprut kan bli din favoritt i sommer. Fyll den med sikrøre, grill den kjapt på høy varme og server den med sitron og hvitløkolje. En suveren smak av Middelhavet!

Slik gjør du

Salt fiskefileten på alle sider. Gni inn litt olivenolje. Legg fisken på grillen (ca. 150 grader) med skinnet ned. Det gir mye mer smak. Grill til kjøttet er hvitt og fast, cirka 5 minutter. Grill bare på skinnsiden, så den ikke mister væske.

Stek løk, hvitløk og chili i litt olivenolje i en gryte i et par minutter, til løken er myk, men ikke har tatt farge. Ta skinnet av fisken og bland fiskekjøttet med løkrøren, persille og kjørvel i en bolle. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Skyll blekksprutene, ta av hinner og innmat, skjær av tentaklene. Fyll blekksprutene med fiskefarse. Bruk gjerne en sprøytepose. Lukk igjen med tannstikkere. Grill blekksprut og tentakler kjapt på hver side på grillen, til de blir faste i konsistensen. Ikke grill for lenge, da blir de seige. Et og et halvt minutt på grillen er nok!

Hvitløkolje

Bland rapsolje og hvitløk i en blender.

Servering

Legg blekkspruten på et fat på en seng av urter. Drypp over hvitløkolje, press over sitronsaft og kvern pepper på toppen. Bland godt på fatet. Serveres med det samme.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE