Slik gjør du
Salt fiskefileten på alle sider. Gni inn litt olivenolje. Legg fisken på grillen (ca. 150 grader) med skinnet ned. Det gir mye mer smak. Grill til kjøttet er hvitt og fast, cirka 5 minutter. Grill bare på skinnsiden, så den ikke mister væske.
Stek løk, hvitløk og chili i litt olivenolje i en gryte i et par minutter, til løken er myk, men ikke har tatt farge. Ta skinnet av fisken og bland fiskekjøttet med løkrøren, persille og kjørvel i en bolle. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Skyll blekksprutene, ta av hinner og innmat, skjær av tentaklene. Fyll blekksprutene med fiskefarse. Bruk gjerne en sprøytepose. Lukk igjen med tannstikkere. Grill blekksprut og tentakler kjapt på hver side på grillen, til de blir faste i konsistensen. Ikke grill for lenge, da blir de seige. Et og et halvt minutt på grillen er nok!
Hvitløkolje
Bland rapsolje og hvitløk i en blender.
Servering
Legg blekkspruten på et fat på en seng av urter. Drypp over hvitløkolje, press over sitronsaft og kvern pepper på toppen. Bland godt på fatet. Serveres med det samme.