Hopp til innhold
Video Ingrid Espelid Hovig lager frokostbrød

Ingrid Espelid Hovig lager grove frokostbrød.

Frokostbrød

Nyt en rolig morgen og ferskt, lunkent brød med en god ost eller syltetøy. Grovt frokostbrød i biter trenger heving i en drøy time, men steketiden er kort, bare 15-17 minutter.

Slik gjør du

Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet. Ha i sukker og salt. Bland resten av vannet og oljen. Arbeid så inn det sammalte melet og hvetemelet. Deigen skal være ganske løs Dekk med plast og la deigen heve ca. 1 time.

Skrap deigen ned på en stekeplate dekket med bakepapir. Klapp deigen jevnt utover. Del den i biter med en skarp kniv eller med en deigskrape dyppet i mel. La deigen etterheve i ca. 10 minutter.

Stek brødet ved 250 °C i 15-17 minutter. Avkjøl det på rist.

Tips

Se også: Fleire oppskrifter frå Ingrid Espelid Hovig

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet 1998