Nybakte frokostbrød på en skjærefjøl sammen med to skåler syltetøy.

Nybakte frokostbrød laget etter Ingrid Espelid Hovigs oppskrift.

Foto: Kristin Eriksen / NRK

Lettvint frokost­brød

Nyt en rolig morgen og ferskt, lunkent brød med en god ost eller syltetøy. Grovt frokostbrød i biter trenger heving i en drøy time, men steketiden er kort, bare 15-17 minutter.

Slik gjør du

Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet. Ha i sukker og salt. Bland resten av vannet og oljen. Arbeid så inn det sammalte melet og hvetemelet. Deigen skal være ganske løs Dekk med plast og la deigen heve ca. 1 time.

Skrap deigen ned på en stekeplate dekket med bakepapir. Klapp deigen jevnt utover. Del den i biter med en skarp kniv eller med en deigskrape dyppet i mel. La deigen etterheve i ca. 10 minutter.

Stek brødet ved 250 °C i 15-17 minutter. Avkjøl det på rist.

Tips

Video Ingrid Espelid Hovig lager frokostbrød

Fra Fjernsynskjøkkenet i 1998. Ingrid Espelid Hovig baker lettvint frokostbrød.

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet 1998