En sunnere taco

Med en mer mettende rett og magrere ingredienser blir tacomåltidet sunnere.

Foto: JENS BLOM / NRK

Fredagstaco

Taco kan lett lages sunnere og likevel smake vidunderlig. Du bytter ut kjøttdeigen med karbonade-, kylling- eller svinekjøttdeig. Disse inneholder vesentlig mindre fett. Tortillaene byttes med fullkorntortilla, rømmen med kesam og osten med lettost.

Slik gjør du

Brun karbonadedeigen i rapsolje. Bland i tacokrydderet og tilsett vann. Rør og la det koke i 5–10 minutter. I mellomtiden varmer du tortillaene i aluminiumsfolie i stekeovnen.

Lag guacamole ved å dele avokadoen i to, fjern steinen og spa ut kjøttet med en skje. Ha avokadokjøttet i en skål og ha i sitronsaften. Mos det med en gaffel og bland i hvitløken og kesam. Bland godt og smak til med salt og pepper. Du kan også kjøre blandingen med en stavmikser hvis du vil ha en guacamole uten klumper. En morter kan også brukes.

Ha de ulike grønnsakene, sausen, osten, kesamen og guacamolen i hver sine skåler.

Server kjøttsausen med varme tortilla og selvvalgt tilbehør.

Ekstravagante tips

Server retten med jalapeños eller finhakket chili.
Ta et par dråper tabaskosaus i guacamolen for ekstra smak.

Tips

Ønsker du flere sunne oppskrifter fra NRK Puls?

| Svinebiff med nøtter, ris og frisk eplesalat | Fiskewok | Kyllingfilet med fennikel og pestopasta | Scampigryte med kokosmelk | Pasta med sjømat | Sunn hamburger |

Kilde: Ernæringsfysiolog Lise von Krogh