NRK Meny
Fredagstaco

Med en mer mettende rett og magrere ingredienser blir tacomåltidet sunnere.

Foto: Jens Blom / NRK

Fredagstaco

Taco liker de fleste. Retten kan lett lages sunnere og likevel smake veldig godt. Du trenger bare bytte ut kjøttdeigen med karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig. Disse inneholder vesentlig mindre fett enn vanlig kjøttdeig. Tortillaene byttes med fullkornstortilla, rømmen med kesam og osten med lettost. Retten blir magrere, men mer mettende.

Slik gjør du

Brun karbonadedeigen i rapsolje. Bland i tacokrydderet og tilsett vann. Rør og og la det koke i 5-10 minutter. I mellomtiden varmer du tortillaene i aluminiumsfoile i stekeovnen.

Lag guacamole ved å dele avokadoen i to, fjern steinen og spa ut kjøttet med en skje. Ha avokadokjøttet i en skål og ha i sitronsaften. Mos det med en gaffel og bland i hvitløken og kesam. Bland godt og smak til med salt og pepper. Du kan også kjøre blandingen med en stavmikser hvis du vil ha en guacamole uten klumper. En morter kan også brukes.

Ha de ulike grønnsakene, sausen, osten, kesamen og guacamolen i hver sine skåler.

Server kjøttsausen med varme tortilla og selvvalgt tilbehør.

Ekstravagante tips:
Server retten med jalapeños eller finhakket chili

Ta et par dråper tabaskosaus i guacamolen for ekstra smak

Tips

Ønsker du flere sunne oppskrifter fra NRK Puls? Sunn mat fra Puls .

|

| | |

|

| | |

Kilde: Ernæringsfysiolog Lise von Krogh