Fiskewok

Fiskewok er en sunn og enkel rett som passer til helgekos eller som ekstra godt hverdagsmåltid. Bruk fisk du liker og ferske grønnsaker, eller frosne om du synes det er enklere.

Foto: Jens Blom / NRK

Fiskewok

Denne retten kan du lage på mange måter. Du kan velge en fisketype, for eksempel laks, ørret, steinbit eller en pakke med fiskemix. I denne retten har vi valgt ferske grønnsaker og selvlaget saus, men vil du gjøre det enkelt og raskt bytter du dem bare ut med en pose med wokgrønnsaker og woksaus fra butikken.

Slik gjør du

Skyll risen og tilbered den slik det står på pakningen. Rens og gjør klar grønnsakene, men ikke bland dem sammen.

Varm opp rapsoljen i en wok eller dyp stekepanne. Ha i løk, gulrøtter og paprika, brokkoli og stek mens du rører (stir-fry) i 5 minutter. Ha i sukkererter og vårløk og stek i 1 minutt. Legg i fisken og la den wokes til den er mør, mens du vender wokblandingen forsiktig av og til.

Bland ingrediensene til sausen sammen i en bolle. Hell sausen over woken. La den småkoke forsiktig til den tykner.


Ekstravagante tips:

Ha i ¼ fersk ananas, skåret i biter, samtidig med sukkerertene.

Rasp inn appelsinskall (fra økologiske appelsiner) i woksausen.

Strø over 3 ss hakket koriander og 2 ss ristede sesamfrø rett før servering.

Tips

Ønsker du flere sunne og raske oppskrifter fra NRK Puls? Sunn mat fra Puls

|

| | |

Kilde: Ernæringsfysiolog Lise von Krogh