Slik gjør du
Skjær kalvekjøttet og skinkesteken i 5 millimeter brede remser. Mariner kalvekjøttet sammen med kyllinglever i hvitvin, portvin, rosmarin, salt, pepper og timian i minst to timer.
Stek soppen sammen med finhakket løk. Avkjøl.
Bland halvparten av svinekjøttdeigen med pistasjnøtter og den andre halvparten med den avkjølte sopp.
Skjær ut et rektangel av butterdeigen som er like stort som formen. Det skal bli lokket til pateen.
Smør en avlang brødform og legg butterdeig i bunnen og opp langs kantene. Pensle kantene med eggeplomme blandet med litt vann. Fyll formen lagvis med de forskjellige fyllene. Bank gjerne formen i bordet for å få bort eventuelle luftbobler.
Legg på butterdeigslokket. Fest sammen kantene på lokket og pynt eventuelt med dekorasjoner som blader eller lignende.
Lag to hull i lokket. Rull en liten bit bakepapir til to skorsteiner som stikkes ned i hullene.
Pensle toppen på pateen med eggeplomme og stek på 160 grader i ca. 45 minutter til den får fin farge. Den skal ha en indre temperatur på 68 grader. Sett til avkjøling.
Smelt gelatinen i den varme kyllingbuljongen og hell den gjennom skorsteinene så formen fylles opp. Settes i kjøleskapet i en time.
Løsne pateen fra formen og server.
Tips
Før du setter formen i ovnen lager du to kremmerhus av bakepapir og setter i hvert sitt hull i lokket.