Fiskecurry fra Goa

Fiskecurry laget på torsk med kokosflak, koriander og grønn chili servert med kokt ris og chapati.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Fiskecurry fra Goa

Nellik, korianderfrø, spisskummen, pepper, tørket chili og stjerneanis varmes i en tørr stekepanne for å få ut all den gode lukten og smaken. Lise Finckenhagen bruker krydderne i en indisk fiskegryte.

Slik gjør du

Skjær fisken i grove biter og bland bitene med gurkemeie og salt. Sett fisken til side så lenge.

Ha nellik, korianderfrø, spisskummen, pepper, chili og stjerneanis i en tørr stekepanne. Rist krydderne over middels høy varme i et par minutter til det dufter aromatisk. Hell alt over i en morter eller krydderkvern og knus det fint.

Varm en klunk olje eller smør i pannen, og tilsett de knuste krydderne og finhakket løk. Fres over middels varme til løken blir helt myk og gyllen, 10–15 minutter.

Tilsett revet hvitløk og ingefær og fres alt et par minutter til. Ha alt over i en liten beholder. Tilsett tamarind (eller eddik), en klype sukker og vann. Kjør det raskt sammen til en grov masse med en stavmikser. Hell blandingen tilbake i pannen. La det småputre et par minutter til det meste av væsken har fordampet. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen.

Rør inn hakket eller revet tomat, kokosmelk og fisk. La det hele surre i 7–8 minutter, eller til fisken er klar. Dryss over hakket koriander. Pynt gjerne med litt finsnittet grønn chili og kokos.

Fiskecurry serveres med ris og indisk brød.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+