Laster innhold, vennligst vent..
Eplestrudel

Varme eplestrudler rett fra stekeovnen. Serveres med pisket krem eller en kule vaniljeis.

Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Eplestrudel

Eplestrudel eller apfelstrudel forbindes vanligvis med Tyskland og Østerrike. Men regionene i Italia som er nærmest disse landene er påvirket av deres mattradisjoner. Du kan lage strudeldeigen selv, men det er vanskelig og tidkrevende. Det er mye enklere å bruke ferdig filodeig, som kan kjøpes hvor som helst.

Slik gjør du

Fyll

Skrell eplene og skjær dem i små terninger. Legg eplene i en gryte med smør, vann og sugger og la det koke i 8-10 minutter, til eplene er blitt litt myke, men fortsatt holder formen.

Ta eplene av varmen, tilsett kanel og rosiner som har ligget i bløt i appelsinjuice, resten av appelsinjuicen, finrevet appelsinskall og brødsmulene. Rør sammen og la brødsmulene binde alt sammen. Sett til avkjøling.

Sett ovnen på 180 °C/gass 4.

Eplestrudel

Pensle et stekebrett med litt av det smeltede smøret. Legg på et ark av filodeig. Pensle filodeigen. Legg på et nytt ark, pensle smør. Gjør dette med alle fire arkene, og legg dem over hverandre.

Legg på en god skje eplefyll midt på filodeigen og rull den sammen, først nederst, så på sidene og til slutt på toppen. Lag den som en pakke med åpningen ned. (Hvis du vil kan du bruke litt filodeig til å lage litt ekstra pynt på pakken)

Pensle over med smør og stek i ovnen i 15-20 minutter til deigen er sprø og gyllen. Sjekk etter ti minutter, hvis pakken blir for fort brun settes varmen ned.

Dryss over melis og server eplestrudel med pisket krem.

Tips

Den klassiske strudelen er laget med epler, men kan også lages med annet slags fyll, som kirsebær, aprikoser eller fersken.

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)