Laster innhold, vennligst vent..
Entrecôte med bearnaisesaus

Det er estragon som gir smaken til bearnaise-sausen.

Foto: Stig Juelsen

Entrecôte med bearnaisesaus

Stig Juelsen steker entrecôte i ovnen, på lav temperatur. Hør hvordan han gjør det i lydfilen nederst. Hjemmelaget bearnaise og pommes frites er perfekt til.

Slik gjør du

Bearnaisesaus
Kok ut pepper og løk i eddik og vann.
Sil laken over i en bolle som tåler å stå i vannbad.
Sett bollen i vannbad med ca. 60 ºC i vannet.
Smelt smøret og avkjøl det noe.
Hell smøret over i en kopp og la bunnfallet være tilbake.
Visp eggeplommene inn i eddiklaken.
Visp til konsistensen blir kremaktig, og visp deretter inn litt etter litt av det smeltede smøret.
Smak til med finhakket estragon og eventuelt salt.

Hvis sausen ser ut til å skille seg, kan du prøve å vispe den sammen med en spiseskje kaldt vann. Eller du kan starte med en ny eggeplomme som du sper den skilte sausen med. Den ferdige sausen skal være tykk og luftig som krem.

Entrecôte
Sett en stekepanne på en plate som har middels høy varme.
Stek enterecôten ca. 3-4 minutter på hver side.
Pakk i folie og la dem hvile lunt i 8 minutter.

Grønnsaker
Kok opp vann med litt salt.
Tilsett Haricot Vert (grønne bønner) og kok til de er møre, ca 4 minutter.
Hell av vannet og kjøl ned bønnene i kaldt vann.
Stek dem lett i pannen sammens med løken.
Stek soppen hel og kutt den opp etter at den er ferdig.

Tips

Server med hjemmelaget pommes frites eller ovnstekte poteter.

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen