Engelsk gulrotkake

Engelsk gulrotkake med ostekrem og pekannøtter.

Foto: Strömsö / YLE

Engelsk gulrotkake

Glutenfri gulrotkake med engelsk inspirasjon. Bloggeren Malin Båtmästar presenterte den glutenfrie oppskriften i tv-serien Hygge i Strömsö.

Slik gjør du

Gulrotkake

Begynn med å mikse sammen Malins spesielle melblanding.

Visp egg og sukker luftig. Bland de tørre ingrediensene, og vend forsiktig inn eggedosisen, litt om gangen.

Rør inn revet gulrot, revet eple, rapsolje og appelsinsaft. Riv skallet av appelsinen, og ha i røren. Til slutt tilsettes hakkede nøtter og rosiner.

Helles i en smurt kakeform og stekes på 200 °C midt i ovnen, til kaken er gjennomstekt, cirka 35 minutter.

Ta kaken ut av ovnen, og lag glasuren mens kaken avkjøles.

Glasur

Visp smør og melis luftig. Bland inn kremost og kanel. Løsne kaken fra formen. Snu den opp ned, og smør over glasuren. Pynt med pekannøtter.

Tips

Prøv også Malins sunne, glutenfrie frøkjeks.

Kilde: Malin Båtmästar i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE