Croissanter

Smørdeig eller butterdeig er det croissanter lages av.

Foto: Fra TV-serien «Sommermat i Falkenberg» / SVT

Croissanter

Butterdeig er en veldig godt kjevlet grunndeig som kan brukes til så mye: Tarte tatin, wienerbrød eller croissanter.

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene unntatt smøret til kjevlingen i en miksmaster, og kjør først 4 minutter langsomt. Så 4 minutter med større hastighet. La deigen hvile i kjøleskapet et par timer.

Bank ut smøret på en tallerken og hold det kaldt. Kjevle ut deigen og legg smøret i midten, så det dekker 1/3 av deigen. Brett inn sidene. Når har du gjort første brettingen. Legg deigen i kjøleskapet til den er skikkelig kald. Ta den ut og brett den på ny i tre. Gjenta samme prosess to ganger til. Nå er butterdeigen klar.

Kjevle ut deigen til 3 millimeter tykkelse. Skjær trekanter. Gjør et lite snitt så trekantene ser ut som 70-tallsbukser. Rull sammen trekantene. La dem heve før de stekes. Pensle med egg.

Stek croissanter på 200 grader i cirka 15 minutter.

Kilde: Jimmy Brorsson i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT