Ribberull med rotgrønnsaker

Ribberullen kan brukes som forrett til fire eller middag til to.

Foto: Artur do Carmo / NRK

Ribberull med rotgrønnsaker

Sprø svor på alle kanter. Grønnsakene stekes sammen med ribberullen mot slutten av stektiden.

Slik gjør du

Eplekompott

Eplene skrelles og kuttes i små biter. Kok eplebitene med sukker på lav temperatur under lokk til kompott. Smakes til med sitronsaft.

Ribberull

Skjær tynnribben fri for bein. Skjær ruter i svoren og gni ribben med salt og pepper, gjerne dagen i forveien så smaken får satt seg. Her kan det godt brukes andre krydder som blant annet timian, hvitløk, chili og ramsløk.

Kjøttet rulles jevnt og stramt, og surres med hyssing. Gni stekeformen med olje. Stek kjøttet på 125 grader til kjernetemperaturen er 70 grader. Det vil ta bortimot 4 timer, pass på slik at undersiden ikke blir svidd.

Rotgrønnsaker

Sellerirot, gulrøtter, pastinakk og persillerot skrelles og kuttes. Bland dem med olje, salt og pepper. Stek grønnsakene sammen med ribberullen de siste 50 minuttene. Rosenkål og vårløk tilsettes de siste 15 minuttene.

Kilde: Christel Eide