Slik gjør du
Fløtepudding
Sukker smeltes/karamelliserer til gyllen farge.
Varm fløte og melk helles over slik at karamellen løser seg opp. Grøtris kokes til kornene er møre.
Gelatin bløtlegges i kaldt vann og smeltes i blandingen.
Avkjøles og helles i ønsket former.
Makrontre
Mandler og melis males i food processor og siktes.
Pisk eggehvitene til marengs sammen med sukker.
Mandelmelet blandes i marengsen. Tilsett smak og farge, og rør godt. Røren skal være litt løs.
Makronmassen fylles i en sprøytepose, og sirkler i forskjellig størrelse sprøytes ut på stekebrett med bakepapir. Makronene bør tørke i 20 minutter før steking. Stekes på 170 grader 10–15 minutter, avkjøles på brett.
Treet lages ved å sette sammen makroner i høyden etter størrelse. De største nederst. Ha hvit sjokoladekrem mellom lagene. Dekorer med rød og hvit sjokoladekrem.
Grønn sjokoladekake
Smelt sjokoladen. Pisk eggeplommen med salt og sukker. Pisk inn smeltet sjokolade til en silkemyk røre. Hell røren i en spumaflaske med to patroner og avkjøles i to timer.
Spray røren i en papirkopp, 1/3 full. Lag et hull i bunnen av koppen for å slippe ut damp. Bak kaken i mikrobølgeovn på maks temperatur i 40–60 sekunder.
Rød sjokoladekrem
Varm opp bringebærpuré og smelt i sjokoladen. Avkjøl, og ha fyllet i en sprøytepose.
Hvit sjokoladekrem
Kok opp fløten og smelt sjokoladen i den varme fløten. Ha i litt smak, som akevitt. Avkjøl, og ha fyllet i en sprøytepose.
Tips
- Til de grønne makronene er det tilsatt pulver av mynte og sitronmelisse. Mynte og sitronmelisse er tørket i ovnen på 70 grader og pulverisert. Oppbevares på tett glass.
- Bringebærpuré: kjør 200 gram bringebær i stavmikser og sil. Det går fint å bruke frosne bær.