Bruschetta med tomater

På bare ti minutter har du en enkel og frisk bruschetta.

Foto: SVT

Bruschetta med tomater

Brød, olivenolje og tomater. Ikke mye mer, men en skikkelig hjemmeseier når det gjelder smak. Vær raus med olivenoljen, den er helt avgjørende for å få den rette smaken.

Slik gjør du

Rist brødet på grillen. Når det er sprøtt og gyllent skraper du med et hvitløkfedd på brødet. Drypp over godt med olivenolje.

Del tomatene i ujevne biter. Legg dem i en skål og hell over resten av olivenoljen. Riv urtene fra hverandre og bland dem i oljen med tomatene. Ha i salt. Finhakk løken og ha den i tomatblandingen. Rør godt. Klem alt med hendene, så saften fra tomatene blander seg med oljen.

Legg godt med tomatrøre over brødet. Den supergode sausen som blir igjen i skålen tømmer du også over brødet.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT