Slik gjør du
Brokkolibiff
Oppskriften er på 10 store biffer.
Vask brokkolien. Skjær av den hardeste delen av roten og del brokkolien i mindre biter.
Skrell løken og skjær den i mindre biter, og skrell hvitløken.
Ha så alt i mikseren og kjør til en røre. Kjør frøene raskt, men la det fortsatt være biter igjen. La røren svelle i minst 10 minutter.
Stek brokkolibiffene i smør eller olje slik at de får litt farge. Legg de stekte biffene på en tallerken og sett i ovnen i 10 minutter på 175 grader.
Rotmos
Oppskriften er til 6 personer.
Skrell potetene og rotgrønnsakene. Kutt rotgrønnsakene i mindre biter fordi det er lengre koketid på dem.
Ha potetene og røttene i en kjele. Dekk til med vann og tilsett salt. La grønnsakene koke til alt er mørt.
Hell av væsken men la litt være igjen i kasserollen. Smak til med salt og smør.
Visp til puré. Mosen trenger ikke være helt glatt, litt klumper gir bare mer konsistens.
Pepperrotkrem
Pisk sammen ingrediensene til en jevn krem.
Tips
Forbereder du biffdeigen kvelden før tilberedning, er du allerede halvveis. I brokkolibiffene brukes solsikke- og linfrø for å få en sprø konsistens. De er billigere enn nøtter og har samme funksjon.
Rotmos er en utmerket måte å tømme kjøleskapet. Ha i de grønnsakene du får tak i, og bland gjerne flere sorter for å gi rotmosen mer karakter. Poteter, gulrot, kålrot, sellerirot og pastinakk får vi tak i året rundt.
Hvis du erstatter smør, fløte eller crème fraîche med tilsvarende veganske produkter får du en helt vegansk hverdagsvinner.