Brent spansk krem

Sukkeret på toppen av den spanske kremen skal karamelliseres. Stig Juelsen bruker en skibrenner.

Foto: Stig Juelsen

Brent spansk krem, creme catalan

God smak av appelsin og kanel gjør susen i brent spansk krem. Creme catalan kalles også crema catalana.

Slik gjør du

Press saften av appelsinene. Kok opp appelsinjuicen, kanel og skall av en appelsin og reduser til halvparten. Tilsett fløte og melk, la det trekke i 20 minutter.

Visp eggeplommer og sukker godt sammen. Kok fløtemelken opp på nytt, hell den over eggene under pisking. Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.

Bak i ovn ved 95 ºC i ca 45 minutter, eller til massen har satt seg. Steketid er avhengig av formens størrelse.

Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker. Glaser under grill, eller karamelliser med en skibrenner.

Server.

Kilde: Stig Juelsen