Brandade på hyse, spisskål og agurk

Smaksatt potetmos med fisk er Tareq Taylors korte forklaring på brandade. Her er den servert med stekt spisskål og purre, agurk, spinat og blomster.

Foto: Eva Robild / SVT

Brandade på hyse med spisskål og purre

Brandade lages vanligvis med torsk. Tareq Taylors oppskrift er med hyse, poteter, hvitløk, persille, sitron og olivenolje.

Slik gjør du

Skrell potetene og kok dem i lettsaltet vann. Når potetene er nesten ferdige, er det på tide å tilsette hysen i vannet, og koke den ferdig sammen med potetene.

Hakk hvitløk og persille.

Hell av vannet når alt er ferdig kokt. Legg poteter og fisk i en bolle. Mos alt sammen med en sleiv. Tilsett hvitløk, persille, presset sitron, litt olivenolje og smak til med salt og pepper. Nå er brandaden klar.

Skjær agurken i tynne skiver på langs. Dypp skivene kort i like deler eddik og olje.

Del purren i mindre deler. Gjør det samme med spisskålen. Stek raskt på høy varme i litt olivenolje. Saltes etter smak.

Legg den stekte kålen og purren på et fat. Lag store egg av brandaden, og legg oppå. Pynt med agurk, spinat, rød engsyre, timianblomster og gressløkblomster.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT