Slik gjør du
Blåskjellsuppe
Vask blåskjell i kaldt vann, og ta bort det lille «skjegget» som sitter på noen av dem. Sett skjella kaldt fram til du skal bruke dem.
Rens, skrell og skjær løk, pastinakk, paprika, selleri og fennikel i tynne strimler. Hakk hvitløk. Fres alt i olivenolje, på høy varme, i en stor kasserolle. Ha deretter i finhakka timian, hvitvin, tomat, laurbærbladet, chili og safran. La det hele koke i cirka ti minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha i blåskjella, og kok alt til skjella åpner seg. Server med rouille og brød.
Rouille
Skrell og kok potetene myke, og press dem. Riv eller press hvitløken. Rør sammen potetmos, hvitløk, safran og eggeplomme. Tilsett sitronsaft, og olivenolje litt etter litt mens du visper. Det skal bli ei jevn blanding med kremaktiv konsistent. Smak til med salt og pepper.
Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT