Glutenfrie berlinerkranser

På bildet er berlinerkransene egentlig berlinerstenger, men deigen er den samme. Bortsett fra at den er glutenfri.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Berlinerkranser, glutenfrie

De som ikke tåler gluten, må ofte la julebaksten stå. Men ikke disse glutenfrie berlinerkransene (som egentlig bør kalles berlinerstenger).

Slik gjør du

Kjør melis og smør sammen i kjøkkenmaskin. Kjøres til en luftig og fin deig. Tilsett de øvrige ingrediensene, og bland alt. Deigen skal være litt fast

La deigen kaldt over natten, under plast. Når du skal bake ut, kna deigen litt, og trill deigen ut til passende emner. Pensle med egg, og ha perlesukker på.

Stekes på 170 grader i seks til sju minutter. Fargen skal være lys gyllen.

Tips

OBS! Stor oppskrift. Den kan deles opp, og lages mindre.

Melet i oppskriften inneholder maisstivelse, rismel, potetmel og potetstivelse.

Kilde: Dampbageriet i Kristiansand i Julebakst på NRK1, 2016