Bakt fennikel med sitron og appelsin

Bakt fennikel med sitron og appelsin toppet med tynne strimler rå fennikel.

Foto: Tale Birgitte Hansen / NRK

Bakt fennikel med sitron og appelsin

Fennikel har en lakrisaktig smak. Rå passer det best å servere den i syltynne strimler. Bakt fennikel passer godt til fisk og skalldyr.

Slik gjør du

Del fennikelen i to, og trim bort litt av stilken. Del deretter fennikelen i båter. Legg båtene på et stekebrett eller ildfast fat, og strø over maldonsalt. Del hvitløken i to og legg på brettet. Hvitløken trenger ikke skrelles, den skal bare gi aroma, ikke spises. Hell over olivenolje, og spre klatter med smør innimellom fennikelbåtene. Stek på 180 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne.

Del sitronen i to og klem saften over fennikelbåtene. Riv appelsinskall over med et fint rivjern.

Kilde: Reneé Fagerhøi i Kveldsåpent, NRK P1