Auberginemos i tomatsaus
Foto: Henrik Kaels Faltin / NRK

Auberginemos i tomatsaus

Prøv auberginemos med kokken Niru Kumra sin deilige tomatsaus.

Slik gjør du

Sett auberginen på grillen i ca 20-30 min, snu den innimellom slik at alle sidene får en jevn grilling. Avkjøl og del auberginen i to. Skrap ut massen med en skje og hakk massen med en kniv.

Varm olje, tilsett spisskummen og løk i tynne strimler. Når løken er lys brun, tilsett tomater i terninger. La disse steke i ca. 4 min. Knus de med røreskje. Tilsett auberginemos og krydder (spar litt garam masala og koriander til pynt). Bland alt godt og la stå på middelsvarme i 5 min. Dryss litt garam masala og koriander over til slutt.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Niru Kumra i Sommeråpent 2011