Frisk og fargerik thailandsk scampisalat med meterbønner, cherrytomater, agurk og rødløk.

Vakkert og godt. Vi lover at denne scampisalaten forsvinner raskt etter servering.

Foto: Elisabeth Le / Alt asiatisk

Thailandsk salat med scampi

Denne smakfulle og fargerike scampisalaten tar kort tid å lage. Et must til en asiatisk aften med flere delikate småretter på bordet.

Slik gjør du

Del cherrytomatene i to. Skjær agurk og rødløk i skiver. Hakk hvitløken.

Skrell og rens scampiene.

Varm opp vann på høy varme. Slipp scampiene oppi og kok i noen minutter til de er gjennomkokt. Sil av vannet. Du kan også pannesteke eller grille scampiene.

Bland palmesukker og hvitløk sammen til jevn blanding (gjerne med en morter).

Ta ut frøene i chilien dersom du ønsker moderat styrke, og bland de lett sammen med hvitløken og sukkeret.

Tilsett resten av ingrediensene til sausen og smak til med lime.

Bland tomatene lett inn i sausen.

Vend inn scampi, meterbønner, agurk og løk.

Mynte og peanøtter har du i helt til slutt rett før servering. Spar litt som dryss.

Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk