Slik gjør du
Begynn med nakkesteken. Fjern sener og fett, så det blir et helt stykke kjøtt.
Rub
Først skal kjøttet få en «rub» – et lag av krydder.
Krydderblandingen kan varieres uendelig, bruk de du liker best. Denne er klassisk – søt og sterk.
Gni rikelige mengder rub inn i steken. Ha steken i en stekepose og legg den i kjøleskapet. Gjerne natten over eller minst 4–5 timer.
Har du ikke grill eller smoker, bruk stekeovnen. Til en svinenakke på 1,2 kg, sett i ovnen på cirka 120 °C og stek i 8 timer.
Smoker: Tenn grillen, nruk langtidsbriketter og noen røykefliser, Vannbeholderen fylles også. Temperaturen bør ligge på rundt 110–120 grader.
Legg kjøttet på grillristen. I en smoker kommer ikke kjøttet i direkte kontakt med varmen og de glødende kull. Vannet varmes opp og blandes med røyken og varmen og det er denne cocktailen som i løpet av 12–14 timer forvandler nakkefileten til et velsmakende stykke kjøtt med en fantastisk konsistens.
Steken blir ganske mørk og dekkes av en stekeskorpe. Når steken har fått nok, tas den ut av smokeren og den skal hvile en halvtimes tid.
Så kan kjøttet «trekkes» fra hverandre – derav navnet pulled pork. Du setter to gafler i kjøttet, og drar det i strimler.
Bland kjøttet med litt saus og legge det i store burgerbrød sammen med en skje coleslaw.
Krydret saus fra North Carolina
Bland alle ingrediensene godt og smak til.
Sausen skal være sur, søt og sterk. Ha den i en beholder med lokk. Den kan holde seg lenge i kjøleskapet og kan også brukes til annet enn «pulled pork».
That's all right mama!
Tips
Kilde: Brødrene Price fra TV-serien «Munter mat»