Sitronkake

Ujålete sitronkake som er lett å lage og smaker kjempegodt.

Foto: Amalie Krogh

Amalies sitronkake

Denne sitronkaken får gjestene dine til å slappe av, senke skuldrene, smile litt bredere og le litt friere. Den er enkel å lage, smaker godt og det er nok til alle.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 165 grader varmluft.

Smelt smøret og la det kjøle seg ned mens du rasper skallet av sitronene. Det kan være smart å vaske sitronene først i litt varmt vann i tilfelle det er voks på dem. Prøv også å unngå å få med det hvite under skallet, for det kan smake ganske bittert.

Visp sammen egg og sukker. Håndvisp er godt nok, røren trenger ikke så mye luft.

Vend smør, sitronskall, sitronsaft av 1 1/2 sitron, vaniljesukker og hvetemel inn i røren. Om du ønsker en mildere smak kan du ha i mindre sitronsaft. Start eventuelt med saft fra en halv sitron og smak deg fram.

Ha bakepapir i en kakeform (24 cm) og hell røren over.

Stek kaken i cirka 45 minutter, eventuelt litt mindre, avhengig av stekeovnen. Prøv med en kakenål. Deigen skal slippe, men allikevel være litt seig i midten.

Kaken er like god dagen etterpå, og kan fint fryses

Kilde: Amalie Krogh i radioprogrammet «Holm» på P1+