Hopp til innhold

«Lakris-trio» – ein rett, ein søt matbit og ein drikk

Nokre av oss kan ikkje leve utan. For lakris har ein søtsalt smak som er så god at den nesten forheksar. Denne lakris-trioen med retter av tomat, eple og kaffi er farleg god.

Et bildecollage av lakrisretter. Lakris er kombinert med tomat, eple og kaffe. Rettene er tomatsuppe, lakriskremost, scones, Eple og lakris ostemasse og lakriskaffe.

Fem retter der ulike lakrissmakar får skine.

Foto: Carina Ahlskog og Marika Lytts-Råholm / YLE

Vi finn ulike lakrissmaker både i fennikel, lakrisrot, rosmarin, anis, kjørvel og estragon.

Prøv denne heimelaga tomatsuppa der fennikel, kjørvel og lakris får danse saman, og dei lagar ein liten fest i munnen.

Lakris kan sette vedunderleg smak på mykje meir enn godteri og kaker. Utfordringa er å løfte fram den rette lakrisnyansen på best mogleg måte, som i krydder-scones med estragon og stjerneanis.

Lakris i kaffien gir ein mjukare karakter. «Lacuccino» passar også for dei som vanlegvis ikkje drikk kaffi.

Sjå korleis kokk Ella Grüssner Cromwell-Morgan frå TV-serien «Hygge i Strömsö» lagar maten.