Scones med estragon og lakriscurd på en brun trefjøl

Krydderscones med eple- og lakriscurd. Smakseigenskapane til lakris fungerer i mange spennande retter.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Estragon­scones med eple- og lakriscurd

Krydder-scones med estragon og stjerneanis. Eple- og lakriscurd passar perfekt til, eller på eit ostefat. – Spennande og smakfullt.

Slik gjør du

Scones

Bland kveitemjøl, bakepulver, estragon og salt i ein bolle.

Ha i smøret og elt det raskt saman.

Tilset fløyten og bland varsamt til ein deig.

Trykk ut deigen til den er ca. 2 centimeter tjukk. Stikk ut rundingar.

Pynt med urtene.

Steik på 225 grader i cirka 10 minutt.

Server med eple- og lakriscurd.

Eple- og lakriscurd

Skrell epla og ta ut kjernane. Press over safta frå sitronen. Rasp skalet frå halve sitronen. Ha sitronskalet saman med epla.

Varm opp epleblandinga med stjerneanis og tilset smør, sukker og lakrispulver. La det småkoke til epla er mjuke.

Plukk ut stjerneanisen og rør i epleblandinga til ho er jamn.

Ta gryta frå plata og hell i dei to samanpiska egga medan du vispar kraftig.

Glasskrukke med eple- og lakrisost.

Eple- og lakriscurd passar også godt på eit ostefat.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Tips

Krydderscones med estragon og stjerneanis er ein del av ein lekker «lakris-trio».

Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan frå TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE