Hanne Lene Dahlgrens one-pot-pasta

Pasta og grønnsaker i en og samme kjele.

Foto: Line Dammen / En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren

One-pot-pasta

Kjøttfri middag på 15 minutter, nesten uten oppvask fra kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren.

Slik gjør du

Bruk en vid kjele. Brekk gjerne spagettien i to og ha alle ingrediensene, utenom toppingen, i kjelen.

Kok under jevnlig omrøring i 8–10 minutter til spagettien er al dente og vannet er kokt inn.

Smak til med salt og pepper, og topp med ost og basilikum.

Tips

Hvis du vil øke proteininnholdet i retten, kan du selvsagt tilsette noen linser, hvite bønner eller kikerter mot slutten av koketiden, eller f.eks. grønne edamamebønner som du finner i frysedisken.

NB! Hvis du bruker parmesan, så husk at vanlig parmesan ikke er vegansk.

Kilde: Hanne-Lene Dahlgren