Sitronfromasj - Mousse au citron

Fromasjen kan serveres i porsjonsglass, som på bildet, eller formes til små egg. Syltet sitronskall legges på toppen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Fransk sitronfromasj

På fransk og fint heter desserten mousse au citron. De danske TV-kokkene Adam og James Price har lært å lage ekstra lett og luftig sitronfromasj i Frankrike.

Slik gjør du

Sitronfromasj

Ha sitronsaft, finrevet sitronskall, nesten all melisen og eggeplommer i en bolle. Sett det hele over vannbad, og varm det opp mens du pisker kontinuerlig. Massen skal tykne.

Ta bollen bort fra vannbadet. Løs opp gelatin i litt varmt vann, og bland det sammen med den avkjølte eggemassen. Avkjøl.

Pisk eggehvitene, og ha i resten av melisen. Pisk fløten, og bland både eggehviter og krem sammen med eggemassen.

La fromasjen stå i kjøleskapet, gjerne i et døgn. Når du serverer, strør du over litt syltet sitronskall.

Syltet sitronskall

Skrell lange strimler av sitronskallet uten at det hvite blir med. Kok opp sukker og litt vann, og legg sitronstrimlene oppi kjelen. De skal kokes forsiktig i sukkerlaken til de er karamelliserte. Når de er ferdige, kan du gjerne kutte dem i små strimler.

Tips

Fromasjen kan serveres i porsjonsglass, eller formes til små egg. Et par blader sitronmelisse er flott pynt.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR