Laster innhold, vennligst vent..
Biff tagliata med pære, valnøtt og gorgonzola salat

– Hvem sier at en biff med salat er kjedelig? Se på dette, sier Gino D'Acampo fornøyd, etter å ha laget biff tagliata.

Foto: FRA TV-SERIEN «GINOS ITALIENSKE FRISTELSER» / ITV

Biff tagliata med pære-, valnøtt- og gorgonzolasalat

Den beste tagliataen får du ved å bruke entrecôte, mener kokk Gino D'Acampo. Det er viktig å gi kjøttet hviletid før det deles opp. Det skjer på en seng av rosmarin, da får det absorbert nydelige smaker.

Slik gjør du

Forvarm en grillpanne, eller en kraftig stekepanne over høy varme. Blir det trangt om plassen bruker du heller to panner, enn å presse kjøttet sammen.

Sørg for at kjøttet er romtemperert og gni det inn med olivenolje. Når grillpannen er rykende varm legger du kjøttet forsiktig på panna. Ønsker du en medium stekt entrecôte steker du den 4 minutter på hver side.

Mens kjøttet stekes legger du klar en seng av rosmarin på et fat. Når kjøttet er ferdig stekt lar du det hvile på urtesengen. Legg litt mer rosmarin på toppen av kjøttet, og la det hvile i fem minutter.

Skru varmen helt ned og legg båter av pære på grillpannen. Legg også på hele klaser med cherrytomater. Stek dem til de får lette merker av grillen og begynner å mykne. Moden frukt trenger kortere steketid enn mindre moden.

Krydre kjøttet med salt og pepper, og skjær det i tynne skiver på cirka 1 centimeter, etter at det er ferdig hvilt.

Dander salaten på et serveringsfat med rucola i bunnen og noen skiver rødkål over, før kjøttstrimlene legges over der igjen. Krydre med salt, ringle over litt olivenolje og dryss litt revet parmesan over. Ha på litt balsamicosirup, legg på pærer, smuldre over gorgonzola og et dryss av knuste valnøtter. Til slutt har du på cherrytomatene.

Tips

Ytrefilet kan også brukes som et alternativ.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»