NRK Meny
Normal

Vindu med utsikt!

Spreke detaljer i årets Grønn glede-hage.

Fiktivt vindu
Foto: Agnete Bjelland Tjøm / NRK

Pyntegris

PYNT: Denne flotte grisen pynter opp i vinduskarmen.

Foto: Agnete Bjelland Tjøm / NRK

Store plankevegger kan virke ruvende, og det er lurt å brekke opp flatene.

Det har gartner Tom Hvål og programleder Mette Stensholt Schau gjort med klatreplanter , men de har også hengt et gammelt vindu på innsiden av veggen.

Kikker du i vinduet får du likevel se utsikten. Hvordan?

Mellom veggen og vinduet har de festet speil. Når man kommer gående oppover, og kikker inn i vinduet, ser man speibildet av den flotte utsikten over byen. Altså, ikke noe fritt innsyn til naboen.

Slitte gammeldagse pyntegjenstander er satt i vinduskarmen og på reisverket til veggen, og får vinduet til å se «ekte» ut.

Klatreplante som gardin

GRØNNE GARDINER: Klatrende erteblomster vil etterhvert danne en gardin.

Foto: Agnete Bjelland Tjøm / NRK

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.