NRK Meny
Normal

Klatrehortensia, Hydrangea anomala petiolaris

Når den først etablerer seg og kommer i vekst, dukker de flotte skjermblomstene opp.

Klatrehortensia

BUGNER: Vekten av alle blomstene gjør at det er lurt å støtte opp grenene i områder med mye vind.

Foto: Wouter Hagens /Wikipedia Commons

Kraftig voksende plante som fester seg selv med rotlignende tråder.

Den kan klatre på både vegger, trær og fjellsider. Er underlaget for glatt kan den trenge litt hjelp, men den klatrer stort sett villig på alle underlag.

Den kan også vokse på flat mark. Den blir da omtrent 2 meter høy. Den brer seg utover, og slår nye røtter fra grener som berører bakken.

Klatrehortensia trenger litt tid på å etablere seg. Det kan være lurt å kjøpe en plante i stor potte for å få den raskt i blomstring. Når den først har etablert seg vokser den kraftig.

Blomstrer med kremhvite store flate skjermer i Juni-juli. Tåler skygge, men den blomstrer best i sol.

Trenger næringsrik og kalkfattig jord. Herdighetsone 6.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.