Våryre dyr

Foto: AP Photo/Keystone, Roy Yuval

April-sola varmer, livslysten vender tilbake og hormonene bruser i mang en dyreskrott. Men våren er ikke like vennlig overalt...

Av:

Signe Karin Hotvedt

Rød-Mons koser seg på det varme bilpanseret i vårsola, sist lørdag i landsbyen Birrfeld i Sveits. Lufttemperaturen kom opp i hele 20 grader i påskehelgen.

Frossen Rødstrupe

Den lille rødstrupen var ikke like heldig med vårværet da den ankom byen Celina i Ohio, USA i slutten av mars.

Foto: AP Photo/The Daily Standard, Mark Pummell

På den tiden skulle sørstatsvåren være godt etablert, men uheldige Robin støtte på kuldegrader, iskaldt regn, snøstorm og fem centimeter nysnø. Her sitter han noe betuttet i et nediset tre.

Snøgjess i plog

Foto: AP Photo/The Herald and News, Ron Winn

Når snøgjessene viser seg på vårhimmelen over reservatet Klamath Wildlife Area ved Klamath Falls i Oregon, USA, er det et oppløftende vårtegn. Gjessene passerte Klamath palmesøndag på vei til sommerresidensen.

Foto: AP/Christof Stache

Alster-see

Svanene på Hamburgs berømte innsjø Alster tilbringer vinteren innendørs. Kost og losji spanderer byens parkvesen.

Rett før påske var det vårslepp. I Hamburg kan mange innbyggere ikke tenke seg et sikrere vårtegn enn svanesleppet.

Og uten de hvite svanene på vannspeilet ville Hamburg sentrum ikke hatt det samme idylliske preget.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.