Tilbehør til GPS-app i bilen

Her er tilbehøret som er kjekt å ha når du vil bruke iPhone til navigasjon i bilen.

Les testen av GPS-apper her!

Nødvendig feste

TomTom car kit for iPhone

TomTom car kit for iPhone

Uansett hvilken navigeringsapp man bruker i sin iPone, kan aldri presisjonen bli bedre enn GPS-mottakeren.

Her kommer TomToms bilfeste inn med en bedre GPS-krets, og vips så er alle problemene løst. Man får også en bedre høyttaler slik at man hører instruksjonene.

Den anvendes også til telefonsamtaler, der man i kombinasjon med den innebygde mikrofonen får en handsfree løsning. Et noe billigere bilfeste finnes nå også for iPod touch som gjør at også den kan brukes til navigering.

  • TomTom car kit for iPhone
  • Pris: 1.000 kr

Smart lydløsning

Belkin Tunebase FM with hands-free

Savner du AUX-inngang på bilstereoen din, kan det føles håpløst å bruke iPhone som musikkspiller. Men med Belkins smarte løsning blir det enkelt.

Trykk på en knapp, så finner den en ledig radiofrekvens som du deretter stiller inn på bilradioen. Ferdig!

Denne fungerer også som handsfree for telefonsamtaler. Den lader også din iPhone samtidig som den faktisk har en ekstra USB-port, slik at man kan lade et annet apparat samtidig.

  • Belkin Tunebase FM with hands-free
  • Pris: 800 kr

Pent og enkelt feste

Navigon design car kit

Dersom du ikke trenger noen finesser, men bare vil bilmontere din iPhone, er Navigons løsning pen og enkel.

En reell arm som også fungerer med litt dypere instrumentpaneler, holdes på plass med en ordentlig sugepropp som faktisk fungerer på andre slette overflater.

Apparatet kan anvendes både i høyden og i bredden. En lader for sigarettuttaket følger også med. Det eneste spørsmålet er hvorfor Navigon ikke slipper et iPad-feste også, når de nå har sluppet sin GPS-app for iPad.

  • Navigon design car kit
  • Pris: 330 kr

Løsning for iPad

Ram mount

Til tross for at det kommer fler og fler GPS-apper for iPad, så er det et skrikende behov for bilfester. Heldigvis har amerikanske Ram Mounts et smart system som løser problemet.

De selger også ulike innfestningsanordninger for biler og båter hvor man etterpå setter fast en holder for det gjeldende apparatet.

Og nå finnes holdere for iPad. For å feste den i bilen kan man enten velge en reell sugekopp til vindusruten eller en arm som skrus fast i en bolt på passasjersetet. Sitter som støpt.

  • Ram mount RAM-B-166-AP8U og RAM-B-316-1AP8U
  • Pris: 590 og 780 kr

Dobbel strømforsyning

Kensignton Powerbolt duo car charger

Denne fiffige gadgeten løser to problemer. Det ene er at man ikke kan bruke vanlige billadere til iPad, ettersom den krever mer strøm enn iPhone. Det andre er at man bare kan lade ett apparat av gangen i sigarettenneruttaket.

Med Duo charger får man to USB-utganger for lading, hvorav den ene er på 2.1 amper for iPaden og den andre på 1 amper for passasjerenes mobiltelefoner og iPod.

  • Kensignton Powerbolt duo car charger
  • Pris: 250 kr

Les testen av GPS-apper her!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.