Hopp til innhold

Plagsomme hemoroider

Hun sliter med hemoroider og lurer på om det er mulig å operere.  – Ja, mener vår ekspert Åse Haugstvedt.

Illustrasjonsfoto
Foto: 1996-98 AccuSoft Inc., All rights reserved

 

 

 

 

Spørsmål

Hei. Jeg er en ung kvinne på rundt 30 år. For to år siden fikk jeg påvist hemoroider, og jeg fikk da resept på stikkpiller. Men jeg føler ikke at problemet forsvinner. Det gjør vondt når jeg sitter, og det klør ofte svært mye.

I tillegg sliter jeg med at det ofte lekker litt avføring. Dette er for øvrig noe jeg har slitt med en stund, og som jeg synes er svært flaut og plagsomt. Jeg har sett at det er mulig å operere hemoroider. Kan dette være en løsning for meg? Kan det eventuelt være noe annet som er årsaken til problemene mine?

Åse svarer

Hei. Jeg skjønner at du synes dette er plagsomt. Du bør bestille time hos fastlegen din og få en henvisning til en kirurgisk poliklinikk som kan vurdere hemoroidene dine.

Kirurgi er absolutt mulig. Hvis hemoroidene er innvendige «skytes» det en strikk rundt dem med en spesiell «tang». Utvendig kan de fjernes kirurgisk i lokal bedøvelse. Kirurgen vil da også vurdere andre diagnoser, men ut i fra det du forteller, virker det som om hemoroider er riktig diagnose.

Lykke til!

Hilsen 
Åse Haugstvedt
Spesialist i hud- og kjønnssykdommer

  Hjelp mot hemoroider

 

 

 

 

 

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)