Mange blåmerker

Hva kommer det av?

ansikt, jente
Foto: ScanStockPhoto

Spørsmål

Jeg er en jente på 23 år, og jeg er veldig plaget med store og vonde blåmerker. Jeg får dem over alt på kroppen bortsett fra i ansiktet, og uten at jeg har slått meg.

Dette er et problem jeg har hatt siden jeg var rundt 15 år, og jeg lurer på om det kan skyldes skjøre blodkar eller om det kan være noe mer alvorlig? Jeg vet at også min farmor var plaget av dette.

Jørgen svarer

Hei. Dette kan jeg ikke si deg så mye om. Det kan hende at du har «skjøre» blodkar som du skriver, eller du kan ha et problem med koaguleringen i blodbanen.

Uansett er dette noe du skal få undersøkt hos en indremedisiner, eventuelt hos en hematolog som er spesialist på blodsykdommer.

Lykke til!

Hilsen
Jørgen Skavlan
Spesialist i allmennmedisin

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.