Kan gi deg penger når de vil

Det er usikkert når du får flypengene dine tilbake fra SAS og Norwegian.
- Det finnes ingen regler som bestemmer når flyselskapene skal svare på klagen din, opplyser Forbrukerrådet.

SAS og Norwegian

SAS og Norwegian aner foreløpig ikke noe om når de får tid til å svare deg.

Foto: Johan Nilsson / Scanpix

Les også:

I disse vulkantider er det ikke få fortvilte flypassasjerer som veldig snart kommer til å overøse flyselskapene med klager og refusjonskrav.

Noen flyavganger åpner igjen i dag , men de fleste avganger blir fortsatt kansellert.

Ifølge Eurocontrol er 17.000 flyavganger i Europa innstilt på grunn av asken fra vulkanutbruddet på Island som brer seg over kontinentet.

Men hvis du setter deg ned og fyller ut et refusjonsskjema i dag, når kan du forvente å få svar? Og ikke minst: Når får du penger for den tapte turen inn på kontoen din?

Ingen regler

- Det finnes ikke noen egne regler med tidsfrister på dette som flyselskapene må følge, sier Elise Korsvik, juridisk rådgiver i Forbrukerrådet, til NRK.no.

- Så i verste fall kan det ta mange måneder før man får refundert penger for flyturene som ikke ble noe av?

- Du bør jo får svar innen rimelighetens grenser. Men hva som er rimelig nå i denne ekstreme situasjonen, er usikkert, mener Korsvik i Forbrukerrådet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Usikker behandlingstid hos SAS og Norwegian

Selv om flyselskapene ikke er forpliktet til å behandle refusjonskravene innen en bestemt frist, håper SAS å ta unna saker i løpet av en uke.

- Vi overholder fortsatt fristen på 7 dager, men vi tar forbehold om hva som måtte skje kommende dager, skriver informasjonssjef Knut Morten Johansen i en SMS til NRK.no.

Norwegian varsler allerede nå at saksbehandlingen vil ta tid.

- Vanligvis svarer vi i løpet av en uke. Men det vil nok ta lenger tid nå, selv om vi selvfølgelig ønsker å få svart kundene våre så fort som mulig. Så vi vil ikke binde oss til noen frist nå, sier kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, til NRK.no.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)