NRK Meny
Normal

IKEA tilbakekaller barnestol-belte

Tre barn har fått skader etter fall fra IKEAs barnestol ANTILOP. Sikkerhetsbeltet kan uventet åpne seg.

Barnestol

Sikkerhetsbeltet til denne stolen trekkes tilbake fordi barna kan falle ut. Her med Alexander Elsness Bratli, 7 måneder.

Foto: Maria Elsness / NRK

Belte på barnestol

Dette sikkerhetsbelte tilbakekalles fordi det kan løsne.

Foto: Maria Elsness / NRK

IKEA tilbakekaller sikkerhetsbelte til ANTILOP barnestol med sikkerhetsbelte fra leverandørnummer 17389 og produksjonsdato mellom juli 2006 og november 2009.

Informasjonen er støpt inn under stolsetet.

Sikkerhetsbeltet til barnestolen kan uventet åpne seg mens den er i bruk, advarer selskapet, som nå tilbakekaller stolen.

Tre barn lettere skadet

IKEA har til sammen solgt 1,2 millioner av stolen, hvorav 38 000 i Norge.

Selskapet har fått åtte meldinger om at sikkerhetsbeltet har åpnet seg og skapt risiko for fall, og tre barn har falt ut av stolen og fått lettere skader.

Ingen av skadene skjedde i Norge.

Får nytt belte

– Vi vil svært gjerne at alle kunder som har en ANTILOP barnestol sjekker leverandørnummer og produksjonsdato, merkingen er støpt inn på undersiden av stolen, sier Cathrine Myhren, kommunikasjonsrådgiver i IKEA til NRK.no.

Personer med IKEA-stolen ANTILOP bes ta kontakt med kundeservice umiddelbart. Nummeret er 815 44 000.

– Da kan de få et nytt sikkerhetsbelte, legger hun til.


TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.