NRK Meny
Normal

Hjelp mot trang forhud

Omskjæring er et ukomplisert og enkelt inngrep for gutter og menn med plagsom trang forhud. 

Gutt (Illustrasjon)
Foto: ScanStockPhoto

 

Spørsmål

Hei. Jeg ser at du har svart på et spørsmål om trang forhud -  Irriterende forhud

Da jeg spurte fastlegen min om dette sendte han meg til en annen lege. Denne legen ville at jeg skulle omskjæres med en gang.

Men så dro jeg til en tredje lege og han sa at det ikke var nødvendig med omskjæring fordi det er veldig komplisert å gjøre det. Han sa også at det ikke alltid er like vellykket. Nå aner jeg ikke hva jeg skal gjøre. Hilsen gutt på 16.

Jørgen svarer

Hei. Dersom forhuden din er så trang at du får plager ved ereksjon, og/eller om du får små sviende rifter langs forhuden, så vil jeg absolutt anbefale deg å bli omskåret.

Dette er ikke et komplisert eller farlig inngrep for en kirurg. Husk at mange millioner guttebarn blir omskåret hvert eneste år, og faktum er at inngrepet er enkelt og vil ordne opp i plagene dine.

Jeg skjønner godt at du blir forvirret. Det med å hente informasjon fra mange kilder kan ofte være mer forvirende enn avklarende.

Hilsen
Jørgen Skavlan
Spesialist i allmennmedisin

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.