London er et av nordmenns favorittreisemål, og topper stadig vekk listene over utenlandske storbyer vi besøker mest hyppig.
Hvilke assosiasjoner får du av å tenke på typisk britisk mat?
Fete pølser, egg, frityr, bønner og pudding?
Gamle fordommer, eller ikke: Det er ofte ikke gourmetferdigheter eller finesse, som først faller en i hu.
- En kan ikke stole på mennesker som har så dårlig mat, skal sågar tidligere president i Frankrike, Jacques Chirac, ha sagt om britene, ifølge
.LES OGSÅ:
Og ryktene om den dårlige maten i den engelske hovedstaden London, lever fortsatt i beste velgående.
En undersøkelse blant 2963 europeere, deriblant 559 engelskmenn, konkluderer med at man i London får servert den klart dårligste maten i Europa.
Undersøkelsen er foretatt av reiserådgivningssiden
.LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
Salt og mettet fett
Det høye innholdet av salt og mettet fett i det engelske kostholdet er en kjent kilde til en rekke helseproblemer hos øybefolkningen.
Ifølge det britiske helsemyndighetsorganet
lider rundt fem millioner briter av en eller annen form for hjerte- og/eller karsykdom.Dette fører til rundt 150.000 dødsfall i øystaten hvert år.
40.000 av disse kunne, ifølge instituttet, vært unngått ved å kutte salt og mettet fett i kosten.
- Speiler ikke virkeligheten
- Usunn mat har lagt en tung byrde av dårlig helse på staten og bidrar til økt trykk på økonomien, ifølge NICE.
Nå tar NICE til orde for nye lover som pålegger matprodusenter å lage sunnere mat, deriblant forbud mot bruk av transfett, skriver avisen
.Sally Chatterjee i
er imidlertid uenig i resultatene fra TripAdvisors avstemning.- Gamle oppfatninger om det britiske kjøkkenet finnes fortsatt, men de speiler ikke virkeligheten, som er at London nå er hjem for de beste kokker og restauranter på planeten, sier hun til
.LES OGSÅ: